Regionalny Zajazd Biały Krzyż oferuje pyszne i sycące dania kuchni regionalnej. Przygotowywane wg. tradycyjnych receptur są kwaśnica, żurek czy pierogi.
Do dyspozycji gości mamy palenisko, przy którym można upiec kiełbaskę z rusztu.
Zapraszamy by usiąść w naszych klimatycznych izbach, ogrzać się przy kominku lub napawać widokami na zewnętrznym tarasie.
Kuchnia na Podbeskidziu była w dużym stopniu uzależniona od panujących na tym obszarze warunków gospodarczych. Środowisko geograficzne ukształtowanie terenu, klimat i gleba, określały ilość i charakter upraw. "Menu" wspomagano łowiectwem i rybołówstwem. Mała ilość produktów wystarczyła jednak do stworzenia wyśmienitej i bogatej w potrawy kuchni regionalnej. Pomimo, iż w potrawach góralskich znajdowała się mała ilość białka i tłuszczów, górale zawsze szczycili się dobrym zdrowiem i niewyobrażalną krzepą.
Wszystkich miłych gości, zarówno grupy zorganizowane jak i indywidualnych turystów, witómy w progach starej kurnej chaty, dziś zwanej Zajazdem Biały Krzyż. Jodła i napitku dla wszystkich starczy.
Domowa kuchnia znana ze smakowitych potraw i ludowych specjałów zadowoli każde podniebienie.