Dobrodziejstwo naturalnych jogurtów

Muszę podzielić się z Wami moim ostatnim odkryciem z zakresu zdrowego żywienia. Otóż degustowałam naturalne jogurty z mleka owczego o wprost niepowtarzalnym smaku, do którego jogurtom z mleka krowiego daleko… To jogurty owcze „Słodka owieczka” - samo zdrowie, bez żadnych chemicznych domieszek, przebadane pod kątem alergicznym, pyszna NATURA! Co więcej, jogurty te są idealne dla osób z nietolerancją laktozy jak i stosujących dietę bezglutenową. Polecam wypróbować!

Jogurty owcze są lekiem na wszelkie zaburzenia ze strony układu pokarmowego, regulują i wzbogacają trawienie o żywe (naturalne) kultury bakterii.
Bakterie kwasu mlekowego mają również wpływ na regulację układu odpornościowego.
Niszczą „zły” cholesterol i mają działanie przeciwutleniające.
Owcze mleko jest najbogatszym źródłem sprzężonego kwasu linolowego, który chroni przed chorobami sercowo-naczyniowymi (zawał serca, udar).

Mleko owcze ma inny skład niż krowie. Zawiera rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A, D, E, K i witaminy rozpuszczalne w wodzi, a także witaminę C.

Ludzie częściej wybierają produkty mleczne pochodzenia krowiego, gdyż uważają że owcze jest bardziej tłuste. I tak jest rzeczywiście, jednak mleko owcze nie powoduje, że tyjemy, tylko pomaga wchłonąć większą ilość potrzebnych nam witamin.

Jogurty Słodka Owieczka mają smak naturalny, bądź naturalny w połączeniu z owocami, i tu do wyboru są smaki: jagodowy, malinowy i brusznicowy.
Można je kupić w sklepach ze zdrową żywnością (zwłaszcza na terenie Bielska-Białej), albo u samego producenta w Szczyrku, ul. Wiślańska 1.

jogurtowczyMożna jeść prosto ze słoiczka, stopniowo poznając i delektując się wyjątkowym słodkim smakiem mleka owczego.

Polecamy jako zdrowe śniadanie :-)                                                                http://kashtanky.com/2015/04/dobrodziejstwo-naturalnych-jogurtow/                

 

Produkty Regionalne - Wiślańska 1, Szczyrk